The end of my stories this year...

Så, nu blir detta dom sista raderna i år...o visst har jag varit med om mycket, lärt mig ett o annat!!  Att det inte uppskattas av människor när man badar i lera, äter "konstiga" saker o blir kär i taxar...För att inte tala om all denna uppassning för min lillmatte, hjälpa till i hemmet med dv grejer...Men med varje år uppstår nya utmaningar, nya mål och nya äventyr...Det ser jag med glädje fram emot!!:D
Så från mig till er alla:
image85  O Gott nytt år!!!!Här får min vän från skogen visa upp sig lite;)...

image86
Foto:lillhusse  

Vi ses nästa år!! lev o må!!
Kram från mig till dig!!   

...en liten men fräck notis:

Så här vi juletider ska man ju skratta o må gott o inte tänka på räkningar, jobb o allt annat tråkigt....här skänker jag dig ett skratt till julklapp=) Kram Farbror Bertil!!

En hund som heter Sex

När folk köper en hund döper de oftast honom till saker som Pluto eller Karo. Jag döpte min hund till "Sex". Men på senaste tiden så har Sex skämt ut mig.

Jag kommer ihåg en dag då jag tog Sex till rådhuset för att skaffa licens åt honom. Jag gick till sekreteraren och sa "Jag skulle vilja ha en licens för Sex".
Han sa att han också skulle vilja ha det.
Jag sa "Du förstår inte, jag har haft Sex sen jag var nio år gammal".
Han sa att jag måste ha varit en speciell unge.

Förra året så hade de en provspelning för hundar till en reklam om hundmat. Jag tog med Sex till studion för att se om han kunde få rollen. Men helt plötsligt så slet sig Sex och sprang runt i studion. Jag gick efter honom, men chefen tog tag i min arm frågade vad jag gjorde där. Jag sa till honom att jag hoppades få ha Sex i tv:n. Han kallade mig skrytmåns.


En annan dag så sprang Sex ifrån mig mitt på natten. Jag gick runt kvarteret och letade efter honom. En polis kom och frågade vad jag höll på med. Jag sa att jag letade efter Sex. Mitt fall tas upp kommande fredag...


Nu är det jul igen!!

ja, då var det dags igen...för den sååå efterlängtande julen=)!! Nog för att jag inte riktigt förstår människorna..det verkar ju mer som ett enda stort projekt !!där de lägger ner så otroligt mycket energi, att vi (jag) känner oss lite å sidosatta...o för att inte tala om stressen...Människor blir som tokiga! Nåväl, jag slipper ju iaf=)
Men nog får jag allt hålla en tass på snöret när lillmatte ska slå in alla klapparna, så där lagomt roligt:
image82
Foto:lillmatte

Jag åker på semester på söndag, två hela veckor i skogen...med massa roligt sällskap=) Det ska bli så himla skönt! Så på fredag tänkte jag summera detta år o sen ta en välbehövlig semester från allt vad tekniskt innebär, då ink bloggen...
Men jag kommer nog sakna lillmatte o hemmet här en hel del...
image83
Foto:lillmatte

Under denna semester ska jag nu se till att njuta, äta mycket o gott, sova ut...springa en hel del! Jobba på att bli en bättre.. o ja... kanske jag blir en helt annan hund! Med tanke på de nyårslöften jag angett så;)
Detta kanske är jag våren 2008!!:
image84

Vem vet...allt är möjligt!!

O för att avsluta detta inlägg 'slänger' vi in lite hundvisdom så här vid juletider:
  • De följer efter dig med öppen mun och tungan hängande utanför.
  • De lyder bara enkla kommandon.
  • Deras behov är enkla och förutsägbara.
  • De gnäller när de inte får som de vill.
  • De behöver alltid något i munnen.
  • De kliar sig ofta och dregglar med ojämna mellanrum.
  • De för oväsen och luktar illa då och då.
  • De behöver dresseras.
  • Det syns i hemmet när man har haft dem en längre tid.
  • De är primitiva och bråkiga, speciellt när de är tillsammans med andra.

Kort sagt: De är små män i lurviga förpackningar.

Lev o må!!
Hej från mig o lillmatte=)


"ooohhhh dear God!!!!"

Nu har jag en personlig KRIS!!!! lillmatte har hittat GRÅA hårstrån på mitt huvud!!! Kan det vara möjligt?? Jag som är i mina (så vitt jag vet) bästa år!!Jag ska väl ändå inte börja förfalla redan?? Innebär detta att jag nu tillhör veteranerna??som inte gör annat än gnäller över att livet är en ständig plåga?? Kommer lillmatte ersätta mig mot yngre blod?? nån som orkar hänga med o har den där valpiga attityden till livet?? kommer jag bli tråkig o slö nu??

Alla dessa frågor med så få svar...man hinner inte mer än blinka så är livet förbi...
Den här helgen ska spenderas grunnandes på livets stora frågor samt bevisa för lillmatte att ungt blod må vara mer spännande, men inget går upp mot visdom o erfarenhet...
image81
Foto:lillmatte

Ta tillvara på dagen o lev i nuet!!
Hoppas alla får en trevlig helg!! Även dem alla som i helgen kommer befinna sig i den stora staden (sthlm)! Ett stort lycka till!!! till er...

Lev o må!!Ses till veckan!!
kram från mig!

"Min vän Hunden"

Nu har lillmatte gjort upp planer för mig till våren...Umeå kommun annvänder sig av sk "terapihundar" inom älderomsorgen och lillmatte jobbar ju på ett av de ställena, som nu kanske ska få ett godkännande för annvändning av terapihundar... och då är ju frågan vilka hundar dom ska annvända sig av;)...jo, lillmatte ska allt anmäla mig till de tester man måste gå igenom först, innan man får ett fint diplom på väggen o en titel, samt en anställning med lön o hela kittet;) de ni! 

Men då var det ju det här med uppförande o lyhördhet...visst är jag en snäll o go kille men jag måste ju också kunna klara mig utan att lillmatte håller mig i tassen hela tiden...tänk, så många sängar jag kan välja bland, värma någons fötter eller bli klappad...o det är ju allmänt känt att äldre är allt annat än snåla vid matbordet;)låter som rena drömyrket!
Men nu ska man ju inte ta ut nått i förskott här... det är ju ett tag kvar innan detta ställs i bruk, OM det ens blir så! O självklar OM jag klara testerna=)
Hur som helst så är det lydnadsträning som gäller denna vecka, o lite bus där emellan;)!!

Undra om man vågar sig ut på isen idag??
image79
Foto:lillmatte

Va tror du lillmatte??
image80
Foto:lillmatte

Nåväl, det var allt från mig idag!!
Tack o hej från mig;)

Friden är över...

Så äntligen kom lillmatte tillbaka!!!:D Gissa om jag blev glad...för att försäkra mig om att lillmatte inte försvinner igen så lämnar jag numera inte hennes sida, lillmatte har fått sig en extra svans;)
Nog för att det har varit som semester då lillmatte varit borta;) det är väl som människor brukar säga "när katten är borta..." Jag har sovit i sängen hela veckan, struntat i att raka mig, tvätta mig..borsta tänderna...ätit en hel del...ja, ni vet, bara slappat o levt lite av ett ungkarlsliv;) dock till lillmattes förfäran! så ni kan ju gissa vad jag måste göra i dag!
Här piffas det på hög nivå... så lillmatte inte behöver skämmas när hon ska visa upp mig:
image75
Foto:lillmatte

borsta tänderna är ingen höjdare!!!äääähh va äkligt...
image76
Foto:lillmatte

O sen var det ju det här med att hjälpa till i hemmet...vissa saker är mer roliga än andra! Lillmatte tyckte bestämt jag skulle hjälpa till vid bakningen i dag..visseligen bakas det hundkakor=)!! Detta recept har jag fått från inte så överraskande, en tax!!!Tack taxen Oskar för denna ide´!! Sugen på att baka själv?? Dessa kakor ska tydligen vara rätt nyttiga för hundar o nu när det vankas jul så borde ju även vi få njuta kring bordet av dv läckerheter;)


Taxen Oskars nyttiga kakor:
ca 60 småkakor el. 40 större

Koka upp 4 dl vatten och tillsätt en kycklingbuljong. Låt svalna. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda buljongen med en 1/2 riven ost ca 250 g (vilken ost bestämmer ni själv), 1/2 dl potatismospulver, 1 tsk olja, 1 ägg och ca 4dl lantbrödsmjöl. Arbeta ihop till en kavlingsvänlig deg och kavla ut i tunna plattor. Gör figurer fritt eller annvänd pepparkaksformar. Grädda ca 10 min.
Enkelt o snabbt o framför allt gott!!

Hoppas det smakar o vi ses framöver;)!!kram o hej från mig!!

RSS 2.0