Try a little tenderness...

åå lillmatte är sjuk!!stackare...Vilket då betyder att jag ser till att allt fungerar här hemma;) Jag hämtar tofflor, näsdukar,  tidningr o allt annat jag kan apportera:) samt värmer kalla fötter. Dock kan jag inte, men om jag kunde skulle jag även komma med varmt te...Jag ser till att göra min behov snabbt o enkelt så att lillmatte inte behöver gå så långt. Jag kan väl säga att jag "kopplat på mognaden" lite...inget bus eller stök o så, utan aggerar mer som lillmattes personliga värmedyna:)inte mig emot:D!!! Vem har sagt att hunden inte kan ta ansvar??vad skulle människan vara utan sin bästa vän:)...
Här förvärmer jag lillmattes säng...
image39
Foto:lillmatte

Så, mer bilder blev det inte denna gång...ska gå o se hur det står till med lillmatte nu:)

Trevlig kväll på er alla!!!

Ska det vara så ska det...

 (om stavfel förekommer i detta inlägg, (eller något av de andra) beror det på att lillmatte har nedsatt syn för tillfället)
 
Jaha, som ni vet vid det här laget är mitt kall här i livet att städa gator o diken. Med eller utan lillmattes samtycke! Dock får man vara förberedd på konsekvenserna;) dessa tvåbenta varelser är då mer än slösaktiga, man måste ta tillvara på varenda bit som går att äta!! Som i dag: (då jag äntligen slapp kopplet en stund) visade sig att någon tvåbent filur har av en händelse glömt fågelmaten kvar vid ett rastställe, MUMS!!!!
Men denna omtänksamma insatts för miljön osv resulterade i detta:
image37
Foto:lillmatte

Tandborstning på hög nivå!!! tycker inte själv att min andedräkt är något att klaga på;)...
image38
Foto:lillmatte
 ...men vad gör man inte för illmatte:) kanske detta i sig bidrar till lite mys i soffan!!;)

Hejhej för i dag!! 

Söndagsbestyr...

I dag fick jag till uppgift att hjälpa lillmatte med tvätten, jag förstår inte riktigt människor...vad de ska tvätta sig hela tiden! räcker väl med att slicka sig ren o ta ett dopp i nått dike någon gång då o då;)
image35
Foto:lillmatte
Jag förstår inte vad detta är för maskin...allt far ju bara runt, runt...hur kan nått bli rent av det?? ja vad ska man säga, människors värld är bra lustig:)
image36
Foto:lillmatte
Måste bara ta en closer look för o se vad detta är...kanske lillmatte glömt en socka eller ännu bättre, nått ätbart:)

Sedan har jag blivit utmanad av Viggo och Lizzie
Vilket går ut på att jag ska skriva ner 6 kansiga/busiga saker som jag har för mig och när jag gjort det så ska jag utmana några nya hundar:) 

1. Jag har för vana att snarka ganska högt när jag sover med lillmatte i sängen;)
2. Jag tycker flygande plastpåsar är jätteläskigt, då reser jag ragg o gör mig så stor som möjligt...
3. Har börjat inse att mitt kall här i livet är att rensa gatorna från ja, att som går att tugga
4. Jag har en förkärlek till dammsugaren, älskar när lillmatte suger mig på huvudet eller ryggen...
5. Jag är expert på att gömma undan lillmattes skor innan hon ska till jobbet:)mycket populärt:)
6. sist men inte minst, när jag blir stor ska jag gifta mig med en tax!

Jag utmanar:Nina  Kakan,  Stacie

Hejdå för i dag!!

 

Höstrusk...

Vad passar inte bättre en mörk, kall höstkväll som denna med att läsa. Fredagar är till för att varva ner, t.o.m lillmatte har insett detta!(grattis;)!!) o då passar läsning väldigt bra:) göra det lite mysigt, koka lite te o lägga sig för att låta sin fantasi överta real life...
Här drömmer jag mig bort en stund...kanske på vad jag önskar mig till jul... eller hur länge det är kvar till middag, vem vet... utom jag;)
image33
Foto:lillmatte

Fasen vad hungrig man blir av att läsa, att man alltid ska måsta vänta på middagen(pik till dig lillmatte;)!)..Hummm vad är det här som ligger i boken??nått ätbart??eller ska jag ta hela boken??!!värt ett försök..
image34
Foto:lillmatte
...det är ju inte så att jag aldrig river sönder tidningar o dyrligt som dimper ner i brevinkastet ;)

Hoppas alla får en trevlig helg!!!
Hejdå från mig!!

Charmörskola a'la lillmatte

Det bästa med att lillhusse är borta på veckorna är att jag får lillmatte all for myself!! Vilket innebär all uppmärksamhet till lilla jag:)!!(storhetsvanisnne?! inte alls;)!!!) Då passar jag på att busa, mysa, träna, samtala (?) med lillmatte;) Hon har en hel del att lära mig, som hur man blir en riktig charmör/gentleman samt lite vett o ettiket;)

Här går vi igenom de vanliga vett o ettiket "reglerna" som gäller vid ett matbord. Kan vara bra att veta till framtida dejt;)
image31
Foto:lillmatte

Undra vad lillmatte tänker bjuda på för gott i dag??
image32
Foto:lillmatte

"shit pommfritt"...

Var ute på en prommis med lillmatte i dag o hittade världens bästa badställe!!! Nämligen ett dike fyllt med massa mysig lera o annat som luktar så 'gott'. När jag som bäst simmar runt där i dyn, dyker helt plötsligt lillmatte upp...jag menar, "shit pommfritt"!!!! lugna ner dig tjejen!!! lillmatte var INTE glad o då är det en snäll beskrivning;)....förstår inte, lillmatte kletar på sig allt o gud vet vad i ansiktet när hon ska va fin men när ja väl ska fixa till mig, näää då duger det inte...diskriminering på hög nivå!!
Antar att det inte blir nått mys i soffan eller sägen ikväll:( Kanke inte var en så bra ide' trots allt...
Som om inte det var nog så hamna jag här (i badet)....inte lika kul...kan väl säga att man har haft bättre dar:|
image30
Foto:lillmatte

Fast jag vet ju att lillmatte älskar mig ändå:D
Hejdå för i dag!!

Back to reality...

YYEEEHHHAAA!!! who's the man!!! Jag har  blivit farsa för...låt oss se, andra eller tredje gången??? Det är inte såå himla lätt att hålla reda på alla min fina damer där ute;)....Om du vill se valparna så gå in här!

En vecka flyter fort förbi och mycket har hänt. Allt började med med badning och klippning, kan inte rå för att jag blev såå himla hårig:) iofs skulle jag inte vilja vara någon nakenhund heller;) Jag har som många andra passat på att hälsa på lite vänner o bekanta under denna tid, så som katten nisse, brudarna hemmavid  o ett o annat oväntat besök:) Sen har jag ju blivit farsa igen;)en stolt sådan! Sorgen vad dock stor när lillmatte plötsigt bara lämna mig (eller glömde hon mig tro??) hela helgen på mitt gamla ställe.
Men jag behövde inte vänta många dagar tills hon dök upp igen:)då var lyckan fulländad. Sedan var det bara bussresan hem att avklara, o sent om sider äntligen hemma!!!vad passar då inte bättre än att böka runt i lillmattes säng o hitta en skönt plats att sova på:) För i morgon börja vardagen igen med allt vad det innebär...

Nattinatt världen!!!
image29
Foto:lillmatte


Lägesrapport...

Så efter mycket om och men kom vi äntligen fram till mitt gamla hem. Det skulle bli sååå kul o träffa 'mina' tjejer igen..trodde jag! Väl hemma mottogs jag kanske inte som räknat...som flertalet från mottsatta kön ska det förklaras och krusas om var man har varit och vad man har gjort osv...med andra ord var tjejerna inte allt för glada o se mig...tyckte väl gott de kunde bjuda till lite men ack där fick man på nosen;) så va ska man säga...tikar..kan inte leva med dem men absolut inte leva utan dem (så länge man har humm 'manligheten' kvar;)..om ni förstår vad jag menar, hehe.
Nåja för att lämna denna sexistiska syn på livet till annat. Lillmatte gjorde tabben att glömma kameran så bilder får ni allt vänta på ett tag till. Annat som händer, nja får nu äntligen bli fri från koppel och göra lite som jag vill, det är väl vad semester går ut på:) Sen så blir det väl en hel del bus och mys med såväl lillmatte som mina, låt oss säga, mer erfarna hundägare:). Men tror nog att efter denna vecka kommer hemlängtan vara stor...
Till nästa gång: Lev o må och glöm inte andas där i mellan;)

Dock hitta lillmatte ett gammal kort på mig som valp:)...Söt då men  för j*kla snygg nu om ja får säga det själv;)
image28
Foto: Kennel Finnliden 
 

Home sweet home...

Nu händer det grejer..tror jag:)lillmatte springer fram och tillbaka med en massa saker, packar  väskor o allt det där. Vi ska nämligen ta bussen hem till finnliden, my old home!!! Det ska bli kul att få komma hem o träffa mina tjejer:) Busa och bara ha det skönt!
Själv fick jag till uppgift att packa mina saker, inte så mycket..tog mitt koppel och la mig framför dörren så att min smått förvirrade lillmatte då inte skulle glömma mig iaf:)!!! Så nu kan det dröja någon dag innan jag dyker upp här igen:)men ni kan ju roa er med att läsa bloggen från börja:) Ni kanske har missat nått...

Den som väntar på något gott...
image27
Foto:lillmatte

Äntligen Fredag!!

Fredag. en fri dag...Den dagen eller kvällen som bara går ut på att återhämta sig från den gångna veckan, den dagen lillhusse kommer hem och busar med mig:). Men när det gäller min lillmatte finns nog inte ordet 'varva ner'. Så fort hon kommer in genom dörren sättere hon mig i arbete...

Disken nästa lillmatte??!!
image24
Foto:lillmatte

Sen ska det dammtorkas o grejas...Nog för att jag tar det hela som en lek (ordagrant). Inte alltid uppskattat av lillmatte då jag gömmer och tjuvar trasor och annat som hon inte håller under uppsikt. Man kan väl säga att jag snarare själper än hjälper min lillmatte då det kommer till städning;)...Men jag för ju med mig en positiv anda iaf;)
image25
Foto:lillmatte

Efter allt dammande, springade fram och tillbaka, så är det ju inte konstig att man måste lägga sig en stund i soffan och ta igen sig:)..go' natt vänner!!
image26
Foto:lillmatte

Sök pågår...

Ännu en vacker, kall, solig höstdag. Vad passar då inte bättre än att gå ner till ängarna och träna lite. Men vägen dit är inte lika kul, säger bara en sak: byggnadsplatser is not my thing! Jag och lillmatte måste nämligen passera ett ställe där dom håller påatt bygga en massa hyreshus och om jag kunde skulle jag helst vara under lillmattes jacka...då är jag inte så manlig av mig. Lyftkranar måste vara something from hell, eller nått...Nåja, så länge lillmatte är med så känner jag mig lite tryggare iaf:)
Väl framme på ängarna får jag till uppgift att söka en PINNE!!herregud lillmatte! Jag är ingen valp!!Om det ändå vore fågel jag fick söka efter, men en pinne....jaja får se det som rena övningen då...men måste erkänna: det var himla kul!!!
image21
Foto:lillmatte

weee var är den där pinnen!!??
image22
Foto:lillmatte

aaaa hittade den, måste bara smaka lite på den också...
image23
Foto:lillmatte

Hejdå för idag!!

Money is good...

De dagar lillmatte varit ute på en av sina shoppingturer brukar jag uppskattningsvis ta hand om alla kvitton för att försäkra att lillmatte slipper ångesten sen då hon packar upp allt, dock är jag inte så nöjd i dag. Lillmatte har inte köpt hem något gott till mig:( Nåja, kanske nästa gång...
I full färd att riva sönder kvitton! Money is good!!:
image19
Foto:lillmatte

Tar en paus, funderar samtidigt som jag slickar mig om läpparna hehe...
image20
Foto:lillmatte


Lillmatte har jobbat hela helgen, vilket innebär att jag allt får komma till henne för en gångs skull. Det brukar vara ganska kul och hälsa på lillmatte på jobbet. Lite skrämmande ibland men inget som inte jag kan hantera;)
Här sitter jag utanför och väntar på att lillmatte ska sluta (lillhusse hållerr ett vakande öga på mig så jag inte får för mig att vandra iväg på egna äventyr; det skulle ju vara hämskt hehe)!):
image18
Foto:lillhusse

Härliga höst!

Det är så himla kul när lillmatte äntligen är ledig en dag! För det betyder långprommenader, god mat, muffinsbak och massor av mys i soffan, kanske lite städning också( efter mig ;)!)
Är man riktigt duktig och så kan lillmatte låta en springa lös och härja fritt:)
image14
Foto:lillmatte

Springer lite till...
image15
Foto:lillmatte

Här gör jag några fina poser:
image16
Foto:lillmatte

Skulle ha haft solglasögonen på mig:)
image17
Foto:lillmatte

Hejdå för i dag!

Sweet love

Nog vet jag allt att jag är för gammal för lekparken men det är så skönt att ibland bara få ignorera vardagen en stund och locka fram barnet i sig. Glömma alla krav och förpliktelser man har som vuxen (i mitt fall, äta, sova, springa lite, se bra ut,) och göra sådant man känner för. Leka håller dig ung, sa visst nån höjdare...
Övrigt som sker här hemma...jo, jag har hittat the love of my life!!Granntiken,åååå så söt hon är, liten och med ett jäkla humör, men va ska man säga: Hon är ju en tax!=)Men en mycket söt sådan. Så det kanske inte bara var för att få leka lite som jag gick till parken i dag, måste ju visa att jag har en varm och känslig sida. Där jag bejakar barnet i mig (bullshit tycker lillmatte;)!), jag har hört att sånt funkar på damer hehe:)...
image12
Foto:lillmatte

Here we go!!
image13
Foto:lillmatte

Over and out för i dag!!


Tack o tack...

Denna dag vill jag hylla mina underbara "dagrastare". De som kommer för att släppa ut mig en stund när lillmatte är på jobbet.
Övrigt som händer...nja det vanliga... Leka med bollen en stund, äta min mat (absolut viktigast av allt!!) för att sedan ta en prommis med lillmatte. Som för övrigt är pigg och glad i dag, vissa dagar kan lillmatte vara riktigt sur och tvär och då kan jag inte låta bli att retas lite med henne;). Vilket iofs inte alltid är så smart då man kan hamna i buren en stund.
Men för att återgå till vad som är viktigast i dag, till mina "dagastare":
image11

ÅÅÅÅ lillmatte har varit sååå otroligt hygglig och köpt mig en ny bädd!!weeeheeee...med en massa mysiga filtar. Jag måste verkligen gjort nått bra i dag för att förtjänna denna lyxvara:)
image10

RSS 2.0