Happy första advent!!!

Mardrömmen har slagit in!!:(...lillmatte lämnar mig en hel vecka så nu får man passa på o umgås! Nog för att lillmatte måste jobba hela denna helg också!typiskt..visst kommer jag vara ledsen men hon kommer ju tillbaka;) Det kommer även medföra att min blogg inte kommer vara så aktiv kommande vecka!! så därför vill jag passa på o dela ut dessa fina elektroniska medaljer till alla er som tittar in här nästan varje dag!!:D ni vet vilka ni är;) 

För att återgå till vardagen, det är ju nu bara fyra veckor kvar till jul!! o jag har gjort en lååååång önskelista, kanske inte så varierande men ändå;) ( allt som går att äta vill jag ha!!) Jag hoppas alla får en trevlig adventshelg o vi ses om en vecka,) o sköt om er, här hemma lurar förkylningsvirusen bakom varje hörn!!
image74
Foto:lillmatte

 


Bling bling!!!

Det är med fasa jag delar min tankar denna dag...har hört ryktas om att lillmatte tänkt lämna mig hela nästa vecka!! Jag håller tassar för att den mardrömmen inte slår in...
Nå väl, i dag har det blivit strikt koppeltvång på alla hundar som bor på samma ställe som jag...tydligen har någon människa blivit attakerad av en lös hund...ååå det var INTE jag!!!;) tur i oturen då att lillmatte innehar ett flexikoppel!!ja, ni läste rätt...men då får man ju en liten aning om hur det känns att springa lös;) o för att ta det säkra före det osäkra har lillmatte pyntat mig med både reflexväst och blinkhalsband;)jag själv väjer att inte komentera denna sak:
image71
foto:lillmatte

Trots att lillmatte är bra o ha kan hon också konsten att vara ivägen...flytta på dig!!
image72
Foto:lillmatte

Resten va denna dag lär jag nog tillbringa med mina nyfunna vänner, de säger eller gör inte så mycket men de är roliga att titta på fast jag råkade blunda på detta foto:p Hejdå för i dag!!:D
image73
Foto:lillmatte

Hundar i all ära!! men tacka vet ja lillmatte...

Äntlige har lillmatte fått fingrarna ur o tagit sig tiden att skriva lite här;)...Nåväl, helgen blev väl inte riktigt som planerat...eller ja, den kanske blev det, beror väl på vad man väljer att focusera på:) Inför söndagens utställning piffades o grejades det som bara den...inte fick man springa lös när man skulle rastas o allt det där...Rent prismässigt gick det som det gick, men guuuu va kul jag o lillmatte hade!!Jag viftade på svansen hela tiden för nu fick jag ju äntligen springa lite!!om än bara runt runt;) Å att se att det fanns sååå många lika hundar som jag där var ju bara helt underbart!!
Men över alla hundar i världen ink taxar(!) väljer jag ändå lillmatte!! Här tror jag att jag är något av en tax (inget illa menat, taxar är små), inte en 25 kg tung hane som bara vill mysa lite;):
image69
Foto:lillhusse

Jag har blivit tilldelad ännu en uppgift här i hemmet...vakta fågelmaten!så att inte skatorna äter upp allt!!Inte för att jag ser nån skillnad på fågel o fågel...nåväl jag sitter där vid fönstret o skäller när fåglar tar sig fiheten att äta det lillmatte hängt ut, vissa gånger hör jag lillmatte klaga o önskat att jag vore en setter ist...bara för att dom står där me nosen o inte gör nått när de ser en fågel;):...
image70
Foto:lillmatte

Nu ska vi ut på en lång prommis i det vackra vinter vädret...hejhej o passa på o busa i snön nu!!vet ju aldrig hur länge den finns kvar;)

Sweet little thing...

När lillmatte kom hem från jobbet igår kväll,ville jag visa henne hur ont jag plötsligt fått i ena tassen...haltade som bara den, kommer dock inte riktigt ihåg vad jag gjorde som nu gav mig denna smärta...jag är ju kille/hane o har ju inte lika hög smärttröskel som tjejer/tikar så det kan ju hända att det inte var sååå himla farligt:)...nog för att jag kännde mig väldigt liten:
image67
Foto:lillmatte
...o för att lillmatte verkligen skulle tycka synd om mig, tittade jag på henne med de där ledsna ESS ögonen som bara vi kan o bad om att få sova i sängen;):
image68
Foto:lillmatte

Visade sig fungera bra det där;)när vi sen klev upp i morse var smärtan över o jag hade dragit vinstlotten då jag fick sova en natt i sängen;) kanske man skulle ta o hitta på nått nytt ställe att ha ont på, så man blir lite extra bortskämd, det gillar vi;)...dock planera det bätte nästa gång o inte halta dagar före en utställning!!! Med hopp om friska tassar ser jag fram emot helgen!!...o de kommande dagarna ska ägnas åt dv piffning;)
Vi ses när vi ses!!
Hej hopp!! 

The Citydog, som drömmer om skogen...

Helgen den innehöll inga större överaskningar...kanske håller på att bli en sån där soffpotatis;) nåja, i dag hände det väl något utöver det vanliga...På dagens schema stod: socialisering! hummm undra vad det innebär...Inte helt överaskande tog lillmatte med mig på en stadsrunda...för att fila lite på min sociala kompetens:) o tro mig att det fanns mycket att titta på där, saker som jag aldrig sett förut o lukter utom denna värld...så med nosen i backen o öronen på spets tog vi oss genom staden utan större svårigheter;)
 Här njuter jag av vyn över staden:
image64
Foto:lillmatte

Men, som den jakthund jag är, föredrar jag absolut skog o fjäll före staden;)!!!så att ni inte tror annat...Nog för att bo på större orter har viss inverkan på en...Kanske inte alltid till det bättre, jag är ju trots allt bara en hund!! Exempelvis: hur ofta kolla mina tjejer i Finnliden sin mail/blogg??
Här är jag i full färd att 'besvara' mina mail...
image66
Foto:lillmatte

Ni får ursäkta mina röda ögon;) kanske måste skaffa glasögon när jag sitter o 'läser' mina inlägg på bloggen:)
Nu blir det inte mer i dag men man får väl se vad denna vecka har att erbjuda!!:)
Trevlig kväll till er alla!!:)


"Don't bite the hand that feeds ya!"

I dag tog lillmatte med mig på en långprommis i skogen efter skidspåret...äntligen skulle man få slippa kopplet en stund:) Kännde mig på lite bushumör...Men, lillmatte bara skrek o skrek åt mig tills hon nästa blev hes...men hallåå, ja menar får jag aldrig bestämma vad jag vill göra i skogen!!! Jag är ju trots allt mannen i hushållet (på veckorna iaf):
Bara för att jag i dag inte kännde för att lyssna på lillmatte...behöver ju inte betyda att jag inte har koll på läget;) När jag då enligt lillmatte vägar lyssna, får lillmatte för sig att försvinna bakom saker o ting, här hittar jag henne under en gran:
image60
Foto:lillmatte
Jag säger bara: amatör!!!

Efter ett seriöst snack jag o lillmatte emellan så kom vi överens om att jag hålla mig innom synhåll iaf, o tur var väl det då snökanonerna (som lillmatte kallar dem) satte igång!!jätteläskigt!!!
image61
Foto:lillmatte
Ska vi verkligen fortsätta??

Hur som helst så blev det en lyckad prommis trots allt:)
image62
Foto:lillmatte

Efter en massa bus i skogen var det dags att gå hem...nu har man ju fått sträcka ut sig lite o göra sig av med en del av rastlösheten... men nästa gång då ÄR DET JAG som bestämmer!!!;) va ska man säga om människor o deras kontrollbehov, mer än: Don't bite the hand that feeds ya!!;)...o lite mys i soffan är ju heller aldrig fel;) Hej då för i dag!!
image63
Foto:lillmatte

"Halleluja-moment"

Lillmatte har lånat hem en bli vilket betyder massor med utflykter till främmande ställen;)det gillar vi skarpt;)!! O främst storhandling:D!!!
image58
Foto:lillmatte

Kan man tänka sig!!!All denna mat till MIG!!!!det är ju bara helt underbart!!Gissa om jag kommer vara mätt ikväll;)
image59
Foto:lillmatte

Men du lillmatte, ska jag verkligen äta upp allt det här???Om jag inte minns fel så har jag ju nyligt fått 15 kg mat att äta...jaja, jag är ju inte den som är den...bjuds det så tackar jag o bockar!!!:) I morgon ska jag o lillmatte ut i skogen o vandra!!det ska bli spännande:)Hoppas på att det blir några fina bilder med...

Smaklig måltid till er alla!!
Hejhej!


Vägen hem till lyan...

ååå då var man äntligen tillbaka, hemma igen, efter en lång bilresa som ger träsmak i baken!! Det har varit en både påfrestande o rolig helg...mindre roligt har det varit att klippa sig o så, för man måste stå så länge på trimmbordet o det är jätte jobbigt!!kalla mig slö eller vad ni vill men inte är det sååå himla kul...Sen behandla "flickorna" mig som förväntat, bara gick omkring o muttra åt mig. Men inte alla...
Här är jag o Kakan ute på en prommis i skogen:
image55
Foto:Kennel Finnliden

Det var en hel det snö här o det är ju så himla kul med snö...då kan man dyka o gömma sig o framför allt så får man tillåtelse att gräva!!:)
Här är jag o min kompis i full färd att försöka se hur långt vi kan gräva o vad som kan finnas där nere:
image56
Foto:Kennel Finnliden

Att vara springer har sina fördelar:)...eller, man är i allafall konstruerad så att man kan tro vi kan flyga;)
Här gör jag ett tappert försök att lyfta från mark:
image57
Foto:Kennel Finnliden

Förutom bus i skogen bjöds det på kungliga middagar, godis i mängder o massa mys!! Vill tacka för en tevlig helg!! Nu måste jag ta tag i lillmattes kondition om vi ska ha nån chans att visa upp oss nästa helg;)
Hej så länge!!

Egotripp till F-liden!!

Nu är jag mitt uppe i min 'alterego' träning...Jag, som lillmatte börjar dagen med några avslappningsövningar för att sedan ta en rask prommis innan maten...Hela vårt samhälle skriker ut åt oss hur vi ska ta hand om vår hälsa o kropp...om man väljer att tro på allt är upp till var o en... men jag kan inte låta bli att följa några av dem:) här prövar jag på en yogaställning: (vill varna känsliga tittare för kommade bild, kan vara en aning otäck;)!!)
image53
Foto:lillmatte

...Känns som att jag måste förklara mig lite, jag ligger alltså på rygg för att maximalt kunna sträcka ut min kropp;)ska tydligen göra susen;) sedan måste man tänka på hur man andras o sånt svammel:
image54
Foto:lillmatte

Här ligger jag o slappnar av som sista övning...får väl se sen om detta ger nått resultat, själv tycker jag nog det mest verkar larvigt;)

Annat som händer hos mig...jo, jag har insett att det visst ryms en hund o en männsika på samma stol, vid ALLA tillfällen...man får ju sååå mycket bättre utsikt över läckerheterna;) hoppar upp helst utan förvarning:) nosar lillmatte i nacken o krusar så att jag ska få sitta kvar;)
I helgen är det inte dags för någon utställning, lillmatte vill förbereda sig väl o har börjat med träning redan två veckor innan, utställningen är alltså den 25/11. Men jag ska dock på äventyr i helgen iaf, ska ta bussen hem till Piteå för hårdträning hos min fd hummm 'mer erfarne hundägare';) Då får jag även chansen att hälsa på den nya valper 'Melba' !! Ska bli jätte spännande. Sen att få träffa mina andra brudar gör mindre, de var int så lyckliga på mig sist så jag förväntar mig inge nosgnugg direkt;)

Hoppas ni alla får en skön helg med mycket mys, bus o ja vad man nu kan tänka sig:)
Vi ses o hörs till veckan med många nya, fina bilder:)
Hejsvejs!!

Ice-land...

Nu har vintern gjort sig märkbar även här, kallt o isigt o lite snö:D I dag har jag o lillmatte vandrat runt i the winter wonderland o det var så mysigt!!solen sken o luften kall o frisk! Jag har än så länge skött mig bra, har inte haft några större hyss för mig... jag är ju trots allt för det mesta en snäll kille;)
Lillmatte skulle allt behöva träna upp sin kondition om hon ska klara av att springa med mig i ringer:)...får bara vänta o vänta...
image49
Foto:lillmatte

O sen måste man sitta o vänta...alltid är det nått, plocka kvistar, kottar eller vad som helst som hon drar in i hemmat! O hon klagar på mig när jag råkar dra med mig halva skogen efter en lång prommenad...fattar inte riktigt detta!!?
image50
Foto:lillmatte

Man kanske skulle ta sig ett bad men d ser kallt ut...
image51
Foto:lillmatte

...om ni undrar varför jag inte viftar på svansen så är det för att jag har ont i den..tror lillmatte kallar det 'vattensvans'??
Jag undrar om fiskarna fryser där nere???
image52
Foto:lillmatte

Ja, mer har jag inte för i dag... tror lillmatte börjar få lite dåligt om inspiration...men det ska de bli ändring på!!!

Hejhej för denna gången!!Sköt om er!!

Finaly happyness!!

Äntligen är lillmatte ledig o hemma med mig!!:D O äntligen händer det grejer här med!! Min helg har väl inte varit så himla händelserik, jag har mest gått omkring o sett ut så här:
image47
Foto:lillmatte

Nu vet jag ju vad som väntar, em massa mys o spännade prommenader. För att försäkar mig om att lillmatte inte hittar på något annat (kanske för att hon jämt klagar på att inte ha några pengar.) Gjorde jag slag i saken eller snarare bet tag i saken;)
image48
Foto:lillmatte

hehe lillmatte såg en aning chokad ut när hon hittade mig tugga på plastkortet!! Men nu vet jag vad jag ska göra för att få ha lillmatte hemma heeeela dagen:D
I veckan är det hårdträning inför utställning som gäller, så mitt 'alterego' ska det filas på o självkart min päls;) nog för jag tror det snart är dags för ett återbesök i nått mysigt dike;)
Härligt att vara tillbaka!!!

Vi ses snart!!!
Hejhej så länge:)

Trist helg...

Trots sjukdom ska lillmatte ändå 'överge' mig i helgen:(... Lillmatte måste nämligen jobba hela helgen lång, vilket i sin tur innebär att det inte kommer hända så mycket här på några dagar. Nog för att lillhusse kommer vara hemma men..han e ju inte min kära lillmatte!!...men nån måste ju kunna betala min mat;)hehe... Trevlig helg på er alla:D!!! O passa er för spöken som lurar  buskarna;)

Här kommer några fina bilder lillmatte tagit tidiare i höst:):
image45
Foto:lillmatte

Lillmatte kanske senare ska överväga sitt karriärsval...kanske en framtid som paparazzi, får ju aldrig vila från kameran;)hihi..
image46
Foto:lillmatte

Som jag nämde tidigare: Hoppas ni alla får en riktigt skön helg!! med mycket bus, godis o mys;)
Kramkram


Gås till middag någon??

I dag har jag o lillmatte prommenerat till apoteket för att inhandla dv medel man behöver när man är sjuk. Vägen till apoteket är mycket fin o det finns en hel del att stanna upp o se på...Nog för att det tog ett tag för lillmatte att ta sig till apoteket, då hon var tvungen stanna o vila lite då o då...
Här tar vi första pausen:
image40
Foto:lillmatte

Men det bästa med denna väg är att man måste gå förbi "ankdammen"!! jag blir som en unghund när jag ser fåglarna...vibrerar där jag sitter o bara vill på dom!!
image41
Foto:lillmatte

Det var ju några stycken här, vilken ska jag ta först???!!!
image42
Foto:lillmatte

Jag vill, jag vill!!!! snälla lillmatte set me free...
image43
Foto:lillmatte

Nåja, blev ingen fågel denna gång...istället hjälpte jag lillmatte o bära påsen så att vi skulle slippa stanna så många gånger på vägen hem:) Förhoppningsvis har lillmatte något gott till mig också i påsen;)...
image44 
Foto:lillmatte

Hejdå för i dag!!!..o håll er friska!!:)

RSS 2.0